Botox fronsrimpels

Botox

Botox is een Cosmetisch geneesmiddel welke wordt geïnjecteerd in bepaalde spieren om het uiterlijk van matige tot ernstige rimpels in het gelaat voor een korte periode (tijdelijk) te verbeteren.

Voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes worden veroorzaakt door het bewust en onbewust aanspannen van de gezichtsspieren. Dit kan resulteren in een boos, moe of zorgelijk uiterlijk.

Door Botox te injecteren in een bepaalde regio vervagen of verdwijnen desbetreffende rimpels. Dit effect treed in na een paar dagen.Na ongeveer 2 weken, is het resultaat optimaal. 

Wat is Botox

Botox fronsrimpels

Het verdwijnen of vervlakken van rimpels is afhankelijk van de diepte van de rimpel zelf. Deze zal bij een matige aanwezigheid bijna volledig verdwijnen.

Diepere voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes kunnen worden gecorrigeerd met een filler op basis van hyaluronzuur. 

Hoelang blijft Botox werkzaam

Het effect van Botox blijft ongeveer 3 maanden omdat het lichaam nieuwe zenuwuiteinden produceert. In deze tijd herstelt het contact tussen zenuw en spier langzaam. Bij herhaaldelijk gebruik van botox kan het herstel van de zenuwuiteinden langer duren waardoor Botox langer werkzaam is. Afhankelijk van het lichaam kan dit per persoon verschillen(van 4 tot 6 maanden).  

Veranderd Botox de gelaatsuitdrukking

Botox veranderd niet de uitdrukking van het gelaat.

Het effect van Botox geeft slechts een minder moe, boos of bezorgde expressie. Botox verzwakt enkel de spieractiviteit, waardoor men nog steeds in staat is om verbaasd of bedenkelijk te kijken. 

Alle Botox behandelingen en injectables worden uitgevoerd door Drs. uitgevoerd. R. Ernsting. Lid Ned. Vereeniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG).