botox behandeling

 

 

botox behandeling

Botox behandeling

Artsen behandelen met behulp van Botox de afgelopen jaren succesvol rimpels en lijntjes in het gelaat. Botox is één van de verschillende handelsnamen voor het neurotoxische eiwit genaamd botulinum toxine. Andere merken zijn onder andere Dysport en Xeomin.

Werking Botox

Botox werkt door het blokkeren van zenuwen signalen naar de spieren. De geïnjecteerde spier zal niet meer kunnen samentrekken. Het gevolg hiervan is dat rimpels ontspannen en verzachten.

De meest voorkomende zone’s zijn de fronsrimpels, voorhoofd rimpels en kraaienpootjes (lijntjes rond de ogen ). Diepe rimpels veroorzaakt door zon beschadiging en ouderdom zullen niet reageren op de behandeling.

Botoxprocedure

Een Botox behandeling duurt slechts enkele minuten en een verdoving is niet nodig. Botox wordt geïnjecteerd met een heel fijn naaldje in een specifieke spier en is nagenoeg pijnloos. Het duurt meestal 3 tot 7 dagen voordat het effect optimaal is.

Het wordt aangeraden een week vóór de botox behandeling te stoppen met het innemen van aspirine en bloedverdunnende geneesmiddelen. Dit om de kans op blauwe plekken te verminderen.

Werkingsduur Botox

Het effect van een Botox behandeling duurt ongeveer 3 maanden. Hierna zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren. Lijntjes en rimpels zullen weer zichtbaar worden en zullen weer moeten worden behandeld. Bij het regelmatig gebruik van Botox zal het effect langer aanhouden. Hierdoor zullen lijntjes en rimpels vaak minder ernstig lijken met het verstrijken van de tijd omdat de spieren worden getraind om te ontspannen.

Welke bijwerkingen heeft een Botox behandeling?

Tijdelijke blauwe plekken zijn de meest voorkomende bijwerking van Botox. Hoofdpijn in 24 tot 48 uur kan voorkomen maar dit is zeldzaam. Van een klein percentage van de patiënten kan bij het behandelen van voorhoofdrimpels het ooglid iets gaan hangen. Dit neemt meestal af binnen drie weken . Dit effect gebeurt meestal wanneer de Botox beweegt. Men mag daarom het behandelde gebied niet wrijven gedurende 12 uur na de Botoxbehandeling.

Voor wie is een Botox behandeling niet geschikt?

Mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven of een neurologische ziekte hebben kunnen geen gebruikmaken van Botox.

Omdat Botox niet werkt voor alle rimpels is het aan te raden eerst een kosteloos consult aan te gaan.

Wordt een Botox behandeling vergoed?

Bij gebruik voor cosmetische doeleinden wordt Botox in het algemeen niet vergoed door de verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de dekking details.